NotskiBoksi kevyteräilijälle suunniteltu retkinuotio

NotskiBoksi on nuotio, jonka voi pakata reppuun tai napata kainaloon, kun lähtee metsäretkelle. Boksi on kaikessa yksinkertaisuudessaan laatikko, minkä sisällä on klapeja ja sytykkeitä. Yksi Boksi palaa noin tunnin, jonka aikana ehtii paistaa makkarat ja lämmittämään kahvit. Boksi on valmistettu puuteollisuuden sivuvirroista ja kierrätetyistä materiaaleista. Polttamisen jälkeen Boksista jää luontoon vain tuhkaa.

NotskiBoksin ulkoasun suunnittelua prototyyppien avulla
NotskiBoksin ulkoasun suunnittelua prototyyppien avulla

Tuotekehitystä tehtiin usealla eri koulutusalalla LAB-ammattikorkeakoulussa

“Kuvituksia tehdessä koetin tuoda esille mahdollisimman rentoa ja aitoa tunnelmaa. Tyylillisesti kuvat ovat rouheita, vapaalla kädellä piirretyn näköisiä. Aivan kuin joku olisi leirinuotiolla päättänyt taiteilla hiilenpalalla pahvilaatikkoon. Tämä korostaa käsintehdyn oloista fiilistä, mikä tuntui sopivan boksin suunnitteluprosessin kanssa luontevasti yhteen”

Eeva Tötterström, graafisen suunnittelun opiskelija
NotskiBoksi-jäbät dallailemassa pitkin Seitsemisen kansallispuistoa
Animaation kuvituskuva. Boksi-jäbät dallailemassa pitkin Seitsemisen kansallispuistoa
NotskiBoksi-jäbät bongas notskipaikan
Animaation kuvituskuva. Boksi-jäbät saapuu notskipaikalle

Muotoiluinstituutin opiskelija tekivät NotskiBoksin kuvituksen lisäksi animaation. Animaatiossa kuvataan miten idea Boksista sai alkunsa. Alla olevasta linkistä voit käydä katsomassa miltä video näyttää.

Tekniikan alan opiskelijat loivat NotskiBoksille markkinointisuunnitelman, visioivat tulevan yrityksen rahaliikennettä ja toteuttivat tehdassuunnitelun.

”Liiketoiminta ja markkinointi -kurssin alkaessa NotskiBoksi oli lähes valmis tuote, jolta puuttui suunnitelma. Kurssilla pääsimme perehtymään mm. markkinalähtöiseen ajatteluun, jolloin syntyi NotskiBoksin asiakaskunnalle uusi, brändäämisen arvoinen termi – kevyteräilijä. Visioimme pienryhmässä myös tulevan yrityksen rahaliikennettä. Pohdimme mm. alkavan toiminnan investointikuluja, myyntitavoitteita ja logistiikkaa. Lisäksi kurssin aikana suunnittelimme LEAN -ajattelua mukaillen NotskiBoksin tuotantotilat. Mielestäni kurssista sai paljon enemmän irti kun toteutimme sen käytännönläheisesti oikean tuotteen ympärillä.”

– Dima Kaartinen, insinööriopiskelija
Tehdassuunnittelun kurssilla tehty layout NotskiBoksin tuotannosta
Tehdassuunnittelun kurssilla tehty layout tuotannosta
NotskiBoksi purettuna. Laatikon sisällä koivuklapeja ja tuohta
NotskiBoksi purettuna. Laatikon sisällä koivuklapeja ja tuohta

Liiketoiminta ja markkinointi kurssin tarkoituksena oli oppia hahmottamaan markkinoinnin ja yrityksen rahaliikenteen peruskäsitteitä. NotskiBoksi sopi mainiosti kurssitehtävän tuoteideaksi, sillä opiskelijat pääsivät soveltamaan opittuja käsitteitä NotskiBoksin tuotteistamisen kautta.

NotskiBoksi sai alkunsa Seitsemisen kansallispuistossa syksyllä 2016

Seitsemisen kansallispuistosta löytyvä vanha mylly. Lue lisää…
Boksin prototyypin koepoltto Lahdessa Vesijärven rannassa

“Tähän ei tarvi laittaa kuin pahvit ympärille ja tehdä kantokahva niin tää on valmis tuote”

Boksin ideointi alkoi syksyllä 2016, kun idean omistajat olivat vaeltamassa Seitsemisen kansallispuistossa. Puistossa oli useita nuotiopaikkoja ja jokaisella niistä oli kahden mittaisia klapeja, pidemmät noin 30cm ja lyhyemmät noin 20cm. Niistä pystyi kasaamaan siistin suorakaiteen mallisen nuotion, jonka alimpien klapien välissä oli tuohet. Sillä asettelulla nuotio syttyi aina ensimmäisellä yrityksellä. Jo ensimmäisen nuotion jälkeen alkoivat ideat lentelemään siitä, että nuotion ympärille ei tarvitse kuin pahvit niin se on valmis tuote.